Palju vastukaja on tekitanud nisutoodetes  leiduv gluteen.  Tänapäeval on gluteenitalumatus küllaltki levinudmistõttu tuleb pitsa tihtilugu üldse söömata jätta või otsida alternatiive. Oleme leidnud gluteenivaba lahenduse!

gluteenivaba tervislik pitsa

gluteenivaba pitsa

Pitsa kirjeldamiseks sobivad kindlasti märksõnad mõnus pehme  põhi ning juustune  kate, mistõttu on selle hõrgutise kalorite hulk üsna suur ning tervislike eluviiside harrastaja menüüsse see roog tihti ei satu.

Tegelikult on aga võimalik pitsat valmistada nii, et see oleks madala kalorsusega ja tervislik ning mis kõige parem- gluteenivaba.  

Lillkapsas on suurepärane abimees pitsapõhja valmistamisel. Tervislik ning maitsev juurvili on hea alternatiiv.

Kui sa varem pole proovinud valmistada pitsat lillkapsa põhjal, siis kindlasti on see katsetamist väärt ettevõtmine.

SOBIB HÄSTI JÄRGMIST TÜÜPI TOITUMISVIISIDE PUHUL:

  1. vähendatud süsivesikutega dieet
  2. tasakaalustatud dieet

Uuri välja Sulle sobilik  dieedi tüüp geenitesti FiguraGen Weightiga abiga.

Vaja läheb: (1 terve pitsa)

  • 560g lillkapsast
  • 200g mozzarella juustu
  • 60g tomatipastat
  • 1 muna
  • 2 tl parmesani juustu
  • 150g kirsstomateid
  • soola ja pipart
  • küüslauk (valik)

Kaunistamiseks:

Oreganot või värskeid basiiliku lehti.

Valmistamine:

  1. Kuumuta ahi 200 kraadini.
  2. Tükelda lillkapsas, aseta tükeldatud lillkapsas ahju või mikrouuni. Kuumuta seni kuni tükikesed muutuvad pehmeks. Lase maha jahtuda. Purusta blendris  saadud mass ning seejärel mähi rätikusse ning pigista välja üleliigne vesi.  Proovi pigistada võimalikult palju, et põhi jääks võimalikult krõbe.
  3. Sega omavahel muna,  osa mozzarellast, parmesan, sool ja pipar, isa lillkapsa mass ja sega kõik omavahel uuesti läbi.
  4. Lisa määrdeainet, et põhi ei kleepuks plaadile. Vormi ümmargune põhi ning aseta eelsoojendatud ahjuplaadile.  Hoia ahjus 10 kuni 15 minutit või kuni põhi on muutunud kuldpruuniks.
  5. Võta pitsapõhi ahjust välja ning kata tomatikastmega, ülejäänud mozzarella ja kirsstomatitega. Soovi korral lisa peeneks hakitud küüslauk.  Aseta tagasi ahju ning küpseta seni kuni juust on sulanud. Serveerimisel lisa juurde värskeid basiiliku või oregano lehti.

Toiteväärtus: (1 portsjon- lõik pitsast umbes 350-442g)

Kogu kalorsus: 272 kcal

  • Valgud: 7g
  • Süsivesikud: 14.4g
  • Rasvad: 14.5g
  • Küllastunud rasvad: 7.9g

 

 

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS
Share →

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

10 − two =

Print
Close