Geenitestide Labor- geenide analüüsimine

Margit

Meie blogis on algamas uus huvitav programm. Pereema Margit on otsustanud välja uurida, mida põnevat saab teada geenide analüüsimisel ning kuidas hiljem neid tarkusi rakendada tervisliku kehakaalu saavutamisel. Otsustasime kajastada Margiti tegemisi ka meie ajaveebis.

Siin on lühike tutvustust  Margitist ja järgenvast postitusest saab juba täpsemalt lugeda  tulemustest.

Minu nimi on Margit, olen 42-aastane koduperenaine Pärnumaalt. Minu perekonda kuuluvad minu abikaasa, 3 tütart ning 3 väimeest. Lisaks kuulub meie perre Saksa lambakoer Baxter. Viimased 10 aastat töötasin Norras, kuid paari kuu eest otsustasime abikaasaga Eestisse jääda. Kuna elame maal, oma talus, tegeleme hetkel peamiselt erinevate talutöödega, mis enamuse meie ajast enda alla võtavad. Kuigi talutööde tegemist peame me suures osas ka oma hobiks, meeldib meile lisaks sellele käia võimaluse korral teatris, kinos, pidudel ning sõprade ja perega aega veeta.

Geenitestide kohta lugesin alles hiljuti Päevalehest ning leidsin, et see oleks mulle huvitav väljakutse.  Eelnevalt olen proovinud kaalujälgimist, lasknud koostada endale treeneri poolt toitumiskava ja  kasutanud Fitlapi keskkonda. Seni on need kõik ka tulemusi andnud, kuni on motivatsiooni jätkunud. Kuna teised dieedid on olnud pigem üldised, loodan Geenitesti puhul saada eelkõige personaalseid soovitusi  minu toitumise ja treeningute kohta.

Praegu kaalun 83kg ja olen 174 cm pikk.  Mitmesuguste erinevate mõõdutabelite järgi oleks minu sobivaks kehakaaluks 74-75 kg, seega oleks hea  eesmärgiks püstitada  selle saavutamine.  Juhul kui test on mulle sobilik, nõuanded huvitavad  ja toitumine mitmekülgne, oleks meeldiv  langetada  kaalu ka pisut  rohkem.

Natuke lähemalt ka geenitesti tegemisest. Geenide analüüsiks vajaliku proovi sain võtta lihtsalt ja kiirelt kodus. Algselt tundus, et tegemist on keerulise toiminguga, mida iseseisavalt teha on raske. Tegelikult polnud see üldse nii. Selleks, et vajalik geneetiline materjal kätte saada, tuli vatitikuga õrnalt hõõruda suu limaskesta 30 sekundi vältel. Pärast seda panin proovi ümbrikusse ja saatsin laborisse. Ja oligi kõik!

Nüüd tuleb oodata tulemusi.

Täpsemalt saab lugeda testide kohta SIIN:

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS
Share →

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

1 × four =

Print
Close